Persoonlijk leiderschap in 5 stappen

26/3/2018
Persoonlijk leiderschap =  regie over jouw werk, carrière en persoonlijke ontwikkeling
 
Weten wat persoonlijk leiderschap is, is één ding. Het is vaak wat lastiger om dit toe te passen in de praktijk. Wil je met persoonlijk leiderschap op een succesvolle manier aan de slag?
 
Volg dan de volgende 5 stappen:
 
Stap 1: Neem je verantwoordelijkheid
Stap 2: Focus op wat belangrijk is
Stap 3: Communiceer effectief
Stap 4: Blijf vitaal en in balans
Stap 5: Leer van je fouten
 
1. Neem je verantwoordelijkheid
Je bent eigenaar van jouw leven. Dus als het eens tegen zit, dan ligt dat niet altijd aan de ander. Verleg nooit de verantwoordelijkheid over jouw geluk, jij bent namelijk de enige die hier verantwoordelijk voor is.
 
2. Focus op wat belangrijk is
Besteed jij elke dag voldoende tijd aan die werkzaamheden die bijdragen aan de doelstellingen van je functie en van je team? Of lijkt jouw dag een aaneenschakeling van allerlei adhoc klussen die door elkaar heen lopen?
 
3. Communiceer effectief
Soms kun je, met de allerbeste bedoelingen, de verkeerde dingen zeggen. Mogelijk ben je zelfs, zonder dat te willen, in de dramadriehoek beland. Jammer als we hierin verzanden, want als we bewust anders communiceren, kunnen we elkaar juist versterken en de samenwerking optimaliseren. Lees meer over hoe je uit die dramadriekhoek stapt in ons artikel:
 
4. Blijf vitaal en in balans
Vitale en fitte mensen zitten beter in hun vel, zijn fysiek, mentaal en emotioneel in balans, zijn minder snel ziek, voelen zich energiek en presteren beter. Ze kunnen beter met veranderingen omgaan en zijn creatiever in het vinden van oplossingen. Een van de allereerste voorwaarden om gezondheid en vitaliteit te behouden is een gezonde leefstijl, maar ook hoe je omgaat met hoge werkdruk en stressvolle situaties. Lees meer over hoe je vitaal en in balans blijft werken in ons artikel:
 
5. Leer van je fouten
En mocht het gelijk niet helemaal zo gaan zoals je voor ogen had, leer van je fouten en blijf doorgaan. Het is één groot leerproces en van fouten kun je leren. Niet het vallen is het falen, het niet meer opstaan is het falen.
 
Vragen/contact
Wil je meer weten over het versterken en inzetten van je persoonlijk leiderschap? Binnen Solid Sense hebben we coaches en trainers die je verder helpen bij het nemen van de regie over je werk en ontwikkeling. Neem contact op met Solid Sense via 070 - 212 76 31.


 
 
 

re-integratie den haagSolid Downloads

Eerste hulp verlenen bij burn-out
Het gebeurt regelmatig: van de ene op de andere dag valt een medewerker uit door een lege batterij en ligt een burn-out op de loer. Kun je dat als HR-professional voorkomen en als het dan toch gebeurt, hoe begeleid je de medewerker bij langdurige uitval?
Lees artikel met tips
 
Training 'Vitaliteit en veerkracht'
Van u en uw medewerkers wordt verwacht constant te presteren op topniveau, maar veel dagelijkse werkzaamheden kosten energie en zo kunnen er lekken ontstaan in uw innerlijke batterij. Met de training Veerkracht & Vitaliteit stimuleert u uzelf en uw medewerkers om de baas te blijven over uw en hun energieverbruik en daarmee uw en hun vitaliteit.
 
Training 'Schitteren in je werk'
Een gemotiveerde en gezonde medewerker werkt met plezier en is van grote waarde voor de organisatie. In de training ‘Schitteren in je werk’ gaan de deelnemers actief aan het werk met bewustwording, stimulering van eigen inzetbaarheid, balans en zelfregisserend vermogen. 
 
Subsidie Ontwikkelplan voor 45-plussers
De subsidie voor het Ontwikkelplan is beschikbaar voor 45-plussers die gemiddeld minimaal 12 uur per week werkzaam zijn in een aantal geselecteerde beroepsgroepen. Solid Sense regelt voor u het gehele traject, vanaf de aanmelding (inclusief de subsidieaanvraag) tot aan het persoonlijk actieplan.
 
Speciaal voor de week van de werkstress
Iedereen ervaart werkstress. De een heeft er meer last van dan de ander. Je kunt het leren herkennen en voorkomen! Je bent immers geen robot. Lees meer over onze training.  
 
99 oplossingen tegen werkstress
Er is niet één oplossing voor werkstress. Dat geldt voor de werkgever en de werknemer. Tijdens de Week van de Werkstress krijgt u
99 oplossingen tegen werkstress.
 
Mediation en loopbaanbegeleiding bieden uitkomst. 

In samenwerking met @RWV Advocaten en Olympia Uitzendbureau Leiden organiseert Solid Sense een interessante Masterclass met als thema "Mediation en Loopbaanbegeleiding bieden uitkomst”. Aan bod komen onder andere hoe u omgaat met een verstoorde arbeidsverhouding en hoe dit met mediation en/of loopbaanbegeleiding verholpen kan worden. 

 
Workshop Het vizier op jouw inzetbaarheid
Solid Sense biedt deze workshop speciaal voor senior medewerkers. Jij beschikt over een enorm kapitaal aan ervaring en kennis. Hoe kun je deze bagage behouden, waar mogelijk delen en misschien wel verder ontwikkelen. Hierover meer in deze workshop.

Workshops Duurzame inzetbaarheid 
Solid Sense biedt diverse groepsgerichte workshops aan om invulling te geven aan uw duurzame inzetbaarheidsbeleid en mobiliteit. De workshops worden altijd op maat gemaakt. Wij geven ze zowel in-company als in ons mooie kantoor in Den Haag. Een kleine greep uit onze workshops voor duurzame inzetbaarheid:
Download bestand


Aan de slag met een leven lang ontwikkelen    ABU, Cedris, NRTO en OVAL schreven onlangs het rapport: Aan de slag met een leven lang ontwikkelen. Hierin beantwoorden zij de vraag hoe onze maatschappij het voor elkaar kan krijgen om iedere Nederlander zich een leven lang te laten ontwikkelen. Deze concrete oplossing droegen zij aan bij Marriet Hamer.
Download bestand


Werkstress de baas
Iedereen heeft weleens last van werkstress. Maar wat als het de overhand neemt? Lees meer over onze workshop: werkstress de baas.
Download bestand


Ontwikkelcheque voor bibliotheekmedewerkers
Stichting Bibliotheekwerk zegt: Investeer in jezelf, investeer in je loopbaan. Solid Sense staat klaar om je bij dit proces te begeleiden.
Bekijk het filmpje


Checklist voor basiscontract arbodienstverlening
Update april 2017 – inclusief wijzigingen Arbowet per 1 juli 2017
Download bestand


Feedback geven in vijf stappen
Feedback betekent letterlijk terugkoppeling. Het geven van feedback is van toegevoegde waarde om je werk te verbeteren en optimaliseren. 
Download bestand


Stress op het werk
Heb jij last van stress en ben je op zoek naar een oplossing? Breng stress in kaart met de stress quotiënt.
Download bestand


Tips tegen werkstress
Tips voor het voorkomen en aanpakken van werkstress; acht voor werkgevers en acht voor werknemers.
Download bestand


Dertigersdip
De juiste baan? Het goede beroep? De juiste partner? Het leven van eind twintigers/begin dertigers zit vol heftige vragen. De dertigersdip ligt op de loer.
Download bestand


The Five Tibetans
Er jonger uitzien en vitaler willen worden. Doe deze 5 oefeningen iedere dag en je voelt je als herboren.
Download bestand