Vitaal aan het werk blijven? Ontwikkel jouw linkervoet

21/6/2018

Als je medewerkers vitaal zijn, merk je dat ze energie hebben. Ze voelen zich sterk en fit, ze zijn gemotiveerd, ze hebben plezier in hun werk en ze zijn gelukkig. Hoe word je vitaal en blijf je met plezier aan het werk?

Door in te zetten op je sterke punten, kun je een groot verschil maken. Een sterk punt is iets waar je van nature goed in bent. Een manier van denken, handelen of voelen die past bij jou als persoon en waarmee je goede prestaties kunt leveren. Mensen die hun sterke punten kunnen inzetten, hebben meer plezier in hun werk, leveren betere prestaties en ervaren minder stress.

Neem het voorbeeld van Lionel Messi. Toen Messi jong was merkte zijn coach dat zijn linkervoet exceptioneel was. De coach maakte de keuze om op Messi’s linkervoet te focussen en deze door te ontwikkelen in plaats van hem “allround” te maken.

Ontwikkel jouw linkervoet
Wellicht herken je dit. Als je iets graag doet, dan lijkt het als vanzelf te gaan. Als je voelt dat je een goed resultaat hebt neergezet - omdat je jouw expertise optimaal hebt kunnen benutten - voel je je succesvol. Dit motiveert en zorgt ervoor dat je er volledig voor gaat. 

Waar zie jij de linkervoeten? 
Kijk rond in je organisatie. Houden jouw medewerkers van hun werk? Of zijn ze bezig om de zwakke kanten van zichzelf te verbeteren. Je kunt ze helpen meer aandacht te geven aan hun sterke kant. Zoals Messi z'n linkervoet doorontwikkelde. Help je medewerkers hun linkervoet te ontdekken en te ontwikkelen. Hierdoor worden ze succesvoller, gelukkiger en maken zichzelf en jouw organisatie vitaal. 

Meer weten over dit onderwerp?
We kunnen je helpen om jouw medewerkers te doen schitteren. Tijdens onze coachingstrajecten en trainingen kunnen we jouw helpen om jouw medewerkers te laten schitteren waardoor het werkplezier wordt vergroot en ze vitaal blijven. 

Bekijk bijvoorbeeld de training:

Heb je vragen, wil je sparren of wil je meer weten over onze coachingstrajecten? Aarzel dan niet om contact op te nemen via info@solidsense.nl of via 070 - 212 76 31. We helpen je graag. 
 

 

Auteur: Juanita Coble, Internationale trainer, coach en acteur - een unieke driehoek.

 

 

Bron: Marcus Buckingham, schrijver, thought leader en key-note speaker tijdens de ATD (Association for Talent Development) International Conference 2018 in San Diego. 
 
 

re-integratie den haagSolid Downloads

Training 'Vitaliteit en veerkracht'
Van u en uw medewerkers wordt verwacht constant te presteren op topniveau, maar veel dagelijkse werkzaamheden kosten energie en zo kunnen er lekken ontstaan in uw innerlijke batterij. Met de training Veerkracht & Vitaliteit stimuleert u uzelf en uw medewerkers om de baas te blijven over uw en hun energieverbruik en daarmee uw en hun vitaliteit.
 
Training 'Schitteren in je werk'
Een gemotiveerde en gezonde medewerker werkt met plezier en is van grote waarde voor de organisatie. In de training ‘Schitteren in je werk’ gaan de deelnemers actief aan het werk met bewustwording, stimulering van eigen inzetbaarheid, balans en zelfregisserend vermogen. 
 
Subsidie Ontwikkelplan voor 45-plussers
De subsidie voor het Ontwikkelplan is beschikbaar voor 45-plussers die gemiddeld minimaal 12 uur per week werkzaam zijn in een aantal geselecteerde beroepsgroepen. Solid Sense regelt voor u het gehele traject, vanaf de aanmelding (inclusief de subsidieaanvraag) tot aan het persoonlijk actieplan.
 
Speciaal voor de week van de werkstress
Iedereen ervaart werkstress. De een heeft er meer last van dan de ander. Je kunt het leren herkennen en voorkomen! Je bent immers geen robot. Lees meer over onze training.  
 
99 oplossingen tegen werkstress
Er is niet één oplossing voor werkstress. Dat geldt voor de werkgever en de werknemer. Tijdens de Week van de Werkstress krijgt u
99 oplossingen tegen werkstress.
 
Mediation en loopbaanbegeleiding bieden uitkomst. 

In samenwerking met @RWV Advocaten en Olympia Uitzendbureau Leiden organiseert Solid Sense een interessante Masterclass met als thema "Mediation en Loopbaanbegeleiding bieden uitkomst”. Aan bod komen onder andere hoe u omgaat met een verstoorde arbeidsverhouding en hoe dit met mediation en/of loopbaanbegeleiding verholpen kan worden. 

 
Workshop Het vizier op jouw inzetbaarheid
Solid Sense biedt deze workshop speciaal voor senior medewerkers. Jij beschikt over een enorm kapitaal aan ervaring en kennis. Hoe kun je deze bagage behouden, waar mogelijk delen en misschien wel verder ontwikkelen. Hierover meer in deze workshop.

Workshops Duurzame inzetbaarheid 
Solid Sense biedt diverse groepsgerichte workshops aan om invulling te geven aan uw duurzame inzetbaarheidsbeleid en mobiliteit. De workshops worden altijd op maat gemaakt. Wij geven ze zowel in-company als in ons mooie kantoor in Den Haag. Een kleine greep uit onze workshops voor duurzame inzetbaarheid:
Download bestand


Aan de slag met een leven lang ontwikkelen    ABU, Cedris, NRTO en OVAL schreven onlangs het rapport: Aan de slag met een leven lang ontwikkelen. Hierin beantwoorden zij de vraag hoe onze maatschappij het voor elkaar kan krijgen om iedere Nederlander zich een leven lang te laten ontwikkelen. Deze concrete oplossing droegen zij aan bij Marriet Hamer.
Download bestand


Werkstress de baas
Iedereen heeft weleens last van werkstress. Maar wat als het de overhand neemt? Lees meer over onze workshop: werkstress de baas.
Download bestand


Ontwikkelcheque voor bibliotheekmedewerkers
Stichting Bibliotheekwerk zegt: Investeer in jezelf, investeer in je loopbaan. Solid Sense staat klaar om je bij dit proces te begeleiden.
Bekijk het filmpje


Checklist voor basiscontract arbodienstverlening
Update april 2017 – inclusief wijzigingen Arbowet per 1 juli 2017
Download bestand


Feedback geven in vijf stappen
Feedback betekent letterlijk terugkoppeling. Het geven van feedback is van toegevoegde waarde om je werk te verbeteren en optimaliseren. 
Download bestand


Stress op het werk
Heb jij last van stress en ben je op zoek naar een oplossing? Breng stress in kaart met de stress quotiënt.
Download bestand


Tips tegen werkstress
Tips voor het voorkomen en aanpakken van werkstress; acht voor werkgevers en acht voor werknemers.
Download bestand


Dertigersdip
De juiste baan? Het goede beroep? De juiste partner? Het leven van eind twintigers/begin dertigers zit vol heftige vragen. De dertigersdip ligt op de loer.
Download bestand


The Five Tibetans
Er jonger uitzien en vitaler willen worden. Doe deze 5 oefeningen iedere dag en je voelt je als herboren.
Download bestand