Solidsense

Ruimte en nieuwe energie

Business case

Diverse teams binnen Pieter van Foreest, een zorgorganisatie met 25 verpleeghuizen en woonzorgcentra, kijken op dit moment onder begeleiding van onze trainers middels 'de training effectief samenwerken' terug op het afgelopen 1 1/2 jaar.

Diverse teams binnen Pieter van Foreest, een zorgorganisatie met 25 verpleeghuizen en woonzorgcentra, kijken op dit moment onder begeleiding van onze trainers middels 'de training effectief samenwerken' terug op het afgelopen 1 1/2 jaar. Wat heeft de crisisperiode met het team gedaan, hoe was de onderlinge samenwerking, wat hebben ze geleerd, wat willen we vasthouden en wat kan of moet anders? Met als overall doel; goede zorg voor de medewerkers die het in deze tijd zwaar hebben en ze een boost te geven.

 

Programma

Het programma bestaat uit 1 dagdeel gebaseerd op de thema’s: betrokkenheid, oog voor elkaar en verbinding door delen.

Resultaat

Na afloop van de training zet een team met nieuwe inzichten, afspraken en energie een volgende stap in het nieuwe werken.

Deze sessie riep voor zowel manager als teamleden een diep gevoel van verbondenheid met elkaar en de organisatie op, maar bracht ook inzicht, verbetering, afspraken en nieuwe energie.

Stoom afblazen en verhalen delen

Al meer dan 250 Pieter van Foreest medewerkers hebben de training effectief samenwerken gevolgd. Soms alleen, soms samen afhankelijk van de grootte van de groep. Centraal stond stoom afblazen, verhalen delen, inzoomen op wat in de eerste coronagolf goed was gegaan en wat er nodig was om vol goede moed door te gaan.

Paul Kramers, Manager P&O, is erg enthousiast: “Ik ben tot nu toe heel blij. We hebben de samenwerking met Solid Sense net weer verlengd. Jullie voeren de begeleiding op maat van het team uit en voor mij is het vooral belangrijk dat er resultaten worden behaald, en dat is zeker het geval.”

 

Een diep gevoel van verbondenheid

De dankmail van één van de leidinggevenden aan de raad van bestuur n.a.v. de training was ontroerend:

De training was voor teamleden een plek om hun angsten en zorgen uit te spreken en hun verdriet te delen over bewoners die kwamen te overlijden, geen afscheid kunnen nemen en zoveel meer.

Er was waardering voor elkaar, de organisatie zelf, maar ook inzicht in waar de leidinggevenden doorheen waren gegaan en daardoor begrip voor bepaalde keuzes. Daarnaast was er ruimte om samen te kijken naar behoeftes in de nabije toekomst. Wat hebben we geleerd, wat kan er beter, wat hebben we nodig, welke stappen kunnen we concreet maken en welke afspraken maken we daarover.

Een leidinggevende van één van de teams voegt daaraan toe: “Wat een betrokken, meelevende en geïnteresseerde begeleider. Er was zoveel ruimte voor de deelnemers, er heerste rust, niets te presteren, er werd goed geluisterd en gevraagd. Fijn dat er steeds een link/ bruggetje naar mij werd gemaakt waardoor ik kon reageren vanuit mijn rol als leidinggevende.”

 

Medewerkers kunnen er weer tegenaan

Ook de deelnemers zijn erg te spreken over de training. Zo deelt één van hen: “Fijn dat we dit hebben kunnen delen met elkaar, ik voel me opgelucht en kan er weer tegenaan.”

Meer informatie over de training 'Effectief samenwerken'?

Stuur ons een bericht en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op. Wilt u ons liever meteen spreken? Bekijk dan onze contactpagina.